[Sommar 2014] ”UpprorsValet” – UpprorsBladets valnummer – är här!

Skriv till oss nu och få en bunt gratis tidningar hemskickade till dig och dina kamrater! Gör som oss och gå ut på gatan, sprid tidningen och låt auktoritetshatet och valattackerna breda ut sig!

upprorsbladet (a) riseup (.) net
upprorsbladet.org

Utdrag ur UpprorsValet:

”Okej, så vi vägrar att rösta. Hur långt kommer vi med den medvetna icke-handlingen? Troligtivis står vi kvar på exakt samma ställe som sekunden dessförinnan men aningen mer stärkta i tron på oss själva, våra idéer och vår kamp.

Lika litet som det förändrar något att rösta, lika litet förändring kommer förstås ur att inte göra det. Det är inte i detta illusoriska val som vi borde rota, utan i den stärkta självkänslan hos de individer som förenas i att inte rösta. Så länge röstvägran består i en Statsfientlig hållning och en hjärtlig längtan efter frihet, så är tio dedikerade individer så mycket starkare än en miljon håglösa medborgare som godtroget besöker vallokalerna.

Denna styrka är något att bygga vidare på, att utveckla. Valet förvinner inte, bara för att vi inte röstar. Det fortsätter att vara en institutionaliserad attack mot alla människor – alla potentiellt fria individer – och det fortsätter att vara en mekanism i det system som vägrar oss vår frihet. En känslig punkt som trots det väger hela Statens vikt. En viktig punkt att attackera.

Lika mycket som ett bankkontor representerar kapitalism eller migrationsverket etniskt och sexistiskt förtryck, så representerar Valapparaten hela det förnedrande system av kontroll som vi vill förstöra.

Frihet att välja. Frihet att inte välja. Fri att attackera.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *