Hamburg: Vilda demonstrationer och kravaller mot gränser och deras vakthundar

På fredagen den 6 juni – efter att snuten på torsdagen brutalt attackerat demonstranterna i en protestaktion utanför Hamburgs rådhus, som genomfördes av Lampedusa-flyktingar och deras medkämpar – gick hundratals ut på gatan i St. Pauli.

Enstor, ejtillståndsgiven, demonstrationmeduppemot 1000 deltagarestartade 20:00 från Neue Pferdemarkt och fortsatte över Schanzenkvarterets huvudgata Schulterblatt. Slagord mot Staten och mot gränser sprejades på husväggar, banker och affärer, ackompanjerat av fyrverkerier och en hög ljudnivå.

Efter att snutarna stoppat demonstrationen spred massan ut sig och återsamlades på olika platser vid olika tidpunkter. Vid några tillfällen pågick flera demos samtidigt.

Det lokala SPD-kontoret (tyska socialdemokraterna) i St. Pauli attackerades och dessutom blev entrén till Hamburgs justitie-senators bostadshus på Brigittenstraße förstörd. Folk byggde många barrikader som delvis attackerades av snutarna. Detta var blott ett par intryck av denna kväll. Snutarna lyckades in att kontrollera situationen. Det var glädjande att se att så många tog eget intiativ och att många var så väl förberedda.

Inga gränser! Inga stater!
För många fler okontrollerade sommarnätter!

Som det stod att läsa på en nysprejad vägg i St. Pauli:
”För social revolt!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *